EKOKER

INOX

MENI

KONTAKT

Dimniška kapa

Dimnik brez dimniške kape deluje, vendar je bolje, če jo ima.

Kaj je dimniška kapa?

 

Dimniška kapa je obvezen del dimnika ter njegov estetski in funkcionalni zaključek. Njena naloga je, da preprečuje snegu, dežju, listju in vejicam, da bi padali v dimnik. Poleg tega pa je njena naloga, da usmerja dimne pline, saj poveča celoten vlek dimnika, kar izboljša proces gorenja, na koncu pa ustavi iskre, da ne letijo po strehi in zanetijo požara.

Dimniške kape se razlikujejo glede na tip ogrevanja in goriv.

Dimniške kape delimo na vrtljive in statične. Vrtljive se samodejno naravnajo glede na veter in so zato primerne za področja z močnejšim vetrom, statične pa se ne premikajo. Narejene so v različnih oblikah in velikostih.

Image
široka dimniška kapa

O dimniški kapi

Na vrhu dimnika se dimniška kapa pritrdi na krovno ploščo, običajno pa je narejena iz nerjaveče pločevine, ki je odporna na vremenske razmere, kislino in dim. Lahko so narejene še iz galvaniziranega jekla in bakra. Dobra dimniška kapa se ponaša s CE certifikatom, ki zagotavlja skladnost z evropsko zakonodajo in preverjeno kakovost. Načelno jo lahko namestite sami, priporočamo pa, da to delo prepustite izkušenim strokovnjakom.

Dimenzije:
a. 500x500 mm (enojna brez zračnika)
b. 650x500 mm (enojna z zračnikom)
c. 900x500 mm (dvojna brez in z zračnikom)
Image