EKOKER

INOX

MENI

KONTAKT

Izolacija IZOKER

Izoker

Izolacija iz visokotemperaturne kamene volne IZOKER služi kot izolacijski sloj dimniškega sistema. Zasnovana je tako, da poleg osnovne funkcije izoliranja opravlja tudi funkcijo distančnika, ki pozicionira keramične tuljave v središče lahkega dimniškega plašča. Plošče imajo vrezane utore zaradi katerih je montaža izolacije izjemno enostavna. Paziti je potrebno le, da se različne plošče po višini popolnoma stikajo (med ploščami ne sme ostati prazen prostor).

Sodoben dimnik je požarno varen, toplotno izoliran, neobčutljiv za vlago in enostaven za vgradnjo. Zaradi toplotne izolacije ostanejo dimni plini topli, s tem pa se izboljša vlek v dimniku. A ne zgolj to. izolacija poskrbi še za:

  • manj sajastih ali kreozotnih usedlin, ki povzročajo požare
  • manj emisij trdih delcev 
  • peč je manj občutljiva na veter
Image
048OGM BI

IZOKER se namesti se namesti med dimniško tuljavo in kose lahkega dimniškega plašča. V skladu s predpisi je potrebno med zunanjo pozidavo dimnika in prehodom skozi etažno ploščo oziroma konstrukcijo strehe pustiti vsaj 3 ali 5 cm (v primeru lesenih tlakov) zračnega prostora, ki ga zapolnimo z negorljivo izolacijo – IZOKER.

Izolacija iz kamene volne IZOKER služi kot izolacijski sloj, hkrati pa tudi kot distančnik keramične tuljave v samem dimniškem plašču. S tem razlogom je debelina izolacije za vsak premer drugačna. 

Dimenzije plošč se razlikujejo glede na mero dimniške tuljave
IZOKER 14
IZOKER 16
IZOKER 18
IZOKER 20
IZOKER 25
Image