EKOKER

INOX

MENI

KONTAKT

Krušna pizza peč za domačo uporabo

Krušna pizza peč

Priprava hrane v krušni peči je enostavna in ponuja številne užitke. Peka v peči na drva iz šamotnega materiala je eden najstarejših načinov priprave hrane. Ta način je primeren za pečenje pizz, kruha, mesa in vrsto drugih jedi.

Tehnične lastnosti:

Model 1

Gabaritne dimenzije: 1190 mm (globina), 1000 mm (širina), 440 mm (višina)

Notranji premer: fi 880 mm

Priključek za dimnik: fi 160 mm

Masa kurišča: 433,50 kg

Model 2

Gabaritne dimenzije: 900 mm (globina), 600 mm (širina), 370 mm (višina)

Notranje dimenzije: 500 mm (širina), 600 mm (globina)

Priključek za dimnik: fi 160 mm

Masa kurišča: 134,00 kg

Opomba: Krušna peč mora biti postavljena pod streho in zaščitena pred padavinami, vlago. V primeru izpostavljenosti padavinam material vpije vlago in med segrevanjem lahko pride do poka betonskih elementov.

Prefabricirani elementi iz ognjevzdržnega betona, sušeni na 600 °C

Ognjevzdržni beton se od navadnega gradbenega betona bistveno razlikuje. Ognjevzdržni beton vsebuje ognjevzdržni granulat (šamotni zdrob), ognjevzdržno vezivo in aditive, ki dajo betonu ognjevzdržne lastnosti. Poleg tega so naši prefabricirani elementi posušeni na 600 °C.

S tem zagotovimo ustrezno sušenje betona in posledično preprečimo pokanje elementov ob temperaturni obremenitvi, ki nastane predvsem zaradi nekontroliranega izparevanja vode iz betona. S svojo maso prefabricirani elementi pri obeh modelih zagotovijo ustrezno akumulacijo toplote, ki je pri krušnih pečeh bistvenega pomena.

Za nasvete se lahko obrnete na nas in na podlagi strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj vam bomo z veseljem pomagali.

Eksponat – Model 1 si lahko ogledate v našem razstavnem salonu vsak delavnik med 07:00 – 15:00 h. 

Image

Ognjevzdržni kit REPAIR

z ognjevzdržnim kitom se prefabricirane elemente iz ognjevzdržnega betona enostavno in kvalitetno zlepi. Ognjevzdržni kit REPAIR je namenjen uporabi v zunanjih prostorih, kjer je izpostavljen tako visokim temperaturam ob uporabi kot tudi vlagi in zmrzali.

Izolacijska plošča iz kalcijevega silikata

izolacijska plošča se postavi pod prefabricirane elemente iz ognjevzdržnega betona na…. Plošča zagotavlja izolacijo dna, ki se med pečenjem nikakor ne sme ohladiti.

Izolacijska volna iz keramičnih vlaken

z mehko izolacijsko volno se izolira preostale površine prefabriciranih elementov iz ognjevzdržnega betona. Debelina izolacije v kompletu je 50 mm.

Jeklena vratca z loputo za regulacijo zraka

vratca opravljajo zelo pomembno funkcijo pri obratovanju krušne peči, saj le z njihovo uporabo lahko dosežemo potrebno temperaturo v peči. Vratca vsebujejo steklo in loputo za regulacijo zraka. Možna je dobava jeklenih vratc s termometrom.

Dimniška cev z loputo

dimniška cev iz nerjaveče pločevine premera 160 mm vsebuje loputo, ki omogoča regulacijo dimnih plinov. S tem se lahko doseže višja temperatura v kurišču. Cev je narejena tako, da se jo enostavno nadaljuje z enoslojnim ali troslojnim dimniškim sistemom iz nerjaveče pločevine EKA.

Končna obzidava

peč se lahko obzida s ploščami iz ognjevzdržnega betona, siporeksom ali z opeko. V primeru, da je obzidava v obliki kupole, se peč obdela z ognjevzdržnim betonom. Zunanji sloj se prevleče z lepilom za keramiko in armaturno mrežico, na katerega pa se lahko lepi kamen, opeka ali se ga obdela s fasadnim ometom.