EKOKER

INOX

MENI

KONTAKT

Montaža in sanacija dimnika

Izvedba "na ključ"

V podjetju OGM-BI se zavedamo prednosti izvedbe »na ključ«, zato vam poleg svetovanja, projektiranja in dobave materialov na objekt ponujamo tudi montažo in sanacijo dimniških sistemov. Izvajamo montažo keramičnih dimniških sistemov in dimniških sistemov iz nerjaveče pločevine, ter sanacijo zidanih dimnikov brez tuljave, zidanih dimnikov s tuljavo in dimnikov iz nerjaveče pločevine. V primeru, da se dimnik nahaja v več stanovanjskem objektu, lahko dobavimo in montiramo požarni jašek, saj imamo vse ustrezne materiale stalno na zalogi.

Image

Postopek montaže novega dimniškega sistema:

Izkušeni monterji pred montažo opravijo ogled objekta, kjer skupaj s stranko poiščejo optimalno rešitev. Na podlagi ogleda se pripravi ustrezna ponudba za dobavo in vgradnjo dimniškega sistema. Končna montaža je v večini primerov opravljena v enem delovnem dnevu. Naši monterji poleg montaže dimniškega sistema lahko tudi zaključijo dimnik z zaključno obrobo iz pločevine. Garancija na keramične dimniške sisteme je 15 let, na dimniške sisteme iz nerjaveče pločevine pa 10 let.

Image
montaža visokega dimnika

Postopek sanacije dimniškega sistema:

V primeru sanacije dimnika, se pred samo izvedbo opravi pregled dimniške tuljave s kamero, kjer se določi ustrezen sanacijski dimniški sistem (EKA COMPLEX E ali EKA FLEX).

Opcija 1

Presek obstoječe dimniške tuljave je dovolj velik, da se vanjo vstavi nova dimniška tuljava z izolacijo ali brez (odvisno od obstoječe izolacije) iz nerjaveče pločevine – EKA COMPLEX E.

Opcija 2

Presek obstoječe dimniške tuljave je dovolj velik, da se vanjo vstavi nova dimniška tuljava, vendar vertikala ni ravna (v vertikali so določeni zamiki). V tem primeru se uporabi enoslojni dimniški sistem EKA FLEX, ki je fleksibilen in se lahko prilagodi poteku obstoječe dimniške tuljave.

Opcija 3

Presek obstoječe dimniške tuljave je premajhen za novo dimniško tuljavo. V tem primeru se obstoječa dimniška tuljava povrta in s tem se pridobi ustrezen prostor. Vanjo se vstavi nova dimniška tuljava iz nerjaveče pločevine EKA COMPLEX E.

Izračun skladnosti dimovodne naprave s kurilno napravo

po standardu EN 13384-1 in EN 13384-2

Dimniški sistemi v naši ponudbi so vključeni v knjižnico dimniških sistemov programske opreme KESA-ALADIN. S to programsko opremo vam lahko izdelamo Izračun skladnosti dimovodne naprave s kurilno napravo, ki je zelo pomemben za optimalno delovanje vašega dimniškega sistema. V primeru, da se odločite za naš dimniški sistem EKOKER ali EKA vam izračun pripravimo brezplačno:

Obrazec: https://ogm-bi.si/podatki-za-izracun-preseka-dimnika/